Met het thema Badminton voor iedereen willen we graag duidelijk maken dat het niet uitmaakt of je jong of oud bent, een gevorderde speler of een recreant. Bij Badminton Vereniging Dinteloord bieden we de juiste mogelijkheden voor elk gewenst niveau.

De speeltijden:

Onze vereniging is op dinsdag avond te vinden in Sporthal de Buitelstee te Dinteloord. Op de dinsdagavond starten wij met het trainen van onze jeugdleden tussen 19:00 uur en 20:00 uur. Daarna is het de beurt aan de senioren (vanaf 18 jaar). Zij spelen tussen 20:00 uur en 22:30 uur op zowel recreatief als competitief niveau hun partij badminton. Op de dinsdagavond heeft afwisselend 1 lid dienst aan het labelbord. Dit lid bepaald op deze avond de indeling van de wedstrijden en zorgt dat elke wedstrijd op een juist niveau is ingedeeld. Op dinsdag worden er partijen van 20 minuten gespeeld.

Tevens spelen onze competitieteams bij de senioren op de dinsdagavond hun thuiswedstrijden. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om een thuiswedstrijd bij te wonen. Onze jeugdleden spelen hun thuiswedstrijden op de zondagmorgen.
Tijdens onze speelavonden is de sportkantine van de sporthal geopend. Tijdens of na het sporten is er dus voldoende gelegenheid om de sportavond in een gemoedelijke sfeer te bespreken of samen een drankje te drinken aan de bar.

Training en begeleiding:

Naast het verzorgen van jeugdtraining, is het ook voor de senioren mogelijk om op de dinsdagavond training te volgen. Deze training start voor de recreanten vanaf 20:00 uur tot 20:40 uur en voor de gevorderde en de wedstrijdspelers is er training tussen 20:40 uur en 21:20 uur. Na het volgen van de training is er uiteraard alle gelegenheid om met de andere senioren een partij badminton te spelen.

Zowel onze jeugdleden als de senioren worden getraind en begeleidt door gediplomeerde badminton trainers. Zij verzorgen hun trainingen op een gemoedelijke en afwisselende manier.

Competitie:

Voor de leden die nog meer uitdaging zoeken in het spelen van badminton, bieden wij de mogelijkheid om te spelen in competitieverband. Zowel de jeugd als de senioren zijn actief in diverse competities die gedurende het jaar worden georganiseerd. Zo zijn er diverse teams actief in de verschillende competities van de Nederlandse Badminton Bond. Daarnaast organiseert onze vereniging ook een eigen recreatieve en competitieve competitie voor alle badminton verenigingen in de regio West Brabant. Ook worden er tijdens het seizoen diverse toernooien georganiseerd door andere badminton verenigingen waaraan leden van onze vereniging aan deelnemen.

De gezelligheid:

Naast het spelen van badminton op de gebruikelijke speelavonden, organiseren wij diverse activiteiten voor zowel de jeugd als de senioren van onze vereniging. Gedurende het seizoen worden er diverse gezelligheidstoernooien georganiseerd en vinden er jaarlijks clubkampioenschappen plaats, waaraan elk lid mee kan doen. Daarnaast vindt er jaarlijks een feestavond of een barbecue plaats.

Kom eens een keertje langs:

Op dinsdag is iedereen van harte welkom om kennis te komen maken met onze vereniging. Wanneer je, je sportkleding en zaalschoenen bij hebt, kan je ook direct meedoen. Onze vereniging heeft rackets en shuttles die in bruikleen gegeven kunnen worden.

Iedereen mag gratis drie avonden op proef komen. Daarnaast is het mogelijk om tijdens deze proefperiode training te volgen.

Mocht je meer informatie willen over onze vereniging of over de diverse mogelijkheden die wij kunnen bieden, dan kan er altijd contact met ons worden opgenomen. secretaris@bvdinteloord.nl

Graag heten we je van harte welkom bij Badminton Vereniging Dinteloord.